ایمپلنت دندان یکی از راهکارهای نسبتاً جدید برای افرادی است که با مشکلات جدی دندان مواجه می‌شوند. این روش حدود ۵۰ سال است که نسبت به دیگر روش‌ها پیشرو است و از دهه ۱۹۷۰ به‌عنوان جایگزین ایده آل برای دندان‌های ناسالم یا از دست رفته محبوبیت پیدا کرده است. اگرچه اکنون تنها ۶ درصد افراد جهان کاشت دندان دارند، اما احتمالاً این درصد تا سال ۲۰۲۶ به بیش از ۲۳ درصد افزایش پیدا می‌کند.

در صورتی که بیمار به‌اندازه کافی استخوان برای قرارگیری ایمپلنت داشته باشد نتیجه می‌تواند به‌اندازه دندان‌های سالم و اصلی راحت، کاربردی و طبیعی باشد. این روش یک سرمایه‌گذاری فوق العاده با ارزش است که با مزایای منحصر به فرد کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود شخص از دندان‌های سالم محروم نباشد.

ایمپلنت دندان

ایمپلنت چیست؟

برای اولین بار ایمپلنت دندان از یک پیچ کوچک تیتانیوم یا آلیاژ تیتانیوم ساخته شد که دندان‌پزشکان آن را داخل استخوان فک قرار می‌دادند. سپس روکش دندان در جای خودش قرار می‌گیرد. اما رفته رفته سازمان غذا و دارو ایمپلنت زیرکونیا را مورد تایید قرار داد. اکنون زیرکونیا به یک ابزار دندانپزشکی سرامیکی سرسخت بسیار محبوب شهرت دارد.

در صورت عدم استخوان کافی برای حمایت از این ابزار، پیوند استخوان انجام می‌شود. این مشکل به‌دلیل افزایش سن، بیماری لثه، آسیب‌دیدگی و دیگر علت‌ها رخ می‌دهد که باعث می‌شود روند درمانی کمی با مشکل روبه‌رو شود. همچنین این روش برای کودکان گزینه مناسب نیست. زیرا ساختار استخوانی صورت آنها هنوز در حال رشد است. اما نوجوانان بزرگ‌تر می‌توانند از این روش استفاده کنند. همچنین جراحی کاشت دندان برای برخی افراد مانند اشخاص سیگاری، افراد که مجبور به مصرف داروهای ضعف سیستم ایمنی هستند، به‌تازگی تحت پرتو درمانی سر و گردن قرار گرفتند، دچار دیابت کنترل نشده هستند و شبانه دندان‌های خود را روی هم فشار می‌دهند، اصلاً پیشنهاد نمی‌شود.

کاربرد کاشت دندان؛ تجربه لذت بخش خوردن غذاها

ایمپلنت دندان برای جایگزین دندان از دست رفته بسیار کاربردی است و برخلاف پروتزهای که براحتی قابل جابه‌جایی هستند این روش با کمک جراحی‌های جزئی در استخوان فک قرار می‌گیرد و در جای خود ثابت باقی می‌ماند.

این ابزار قطعه‌ای فلزی، بسیار شبیه به پیچ است که در فک قرار می‌گیرد و جای ریشه دندان را پر می‌کند. با گذشت زمان، استخوان در اطراف ایمپلنت رشد و به حفظ و نگهداری تاج و بدنه دندان کمک می‌کند. خیلی‌ها از این روش برای زیبایی و عملکرد بهتر دندان به‌جای پروتزهای معمولی استفاده می‌کنند و ظاهر آن را نسبت به دیگر روش‌ها ترجیح می‌دهند. همچنین به‌جای اینکه روز خود را بدون نگهداری در مورد گذاشتن، برداشتن یا تمیز کردن دندان مصنوعی بگذرانند، قدردان این روش هستند.

یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهم ایمپلنت این است که از طیف وسیعی از غذاها می‌توان لذت برد و دیگر خوردن برخی غذاها دشوار نیست؛ به‌ویژه کسانی که دوست دارند غذاهای سفت و چسبیده میل کنند. در حقیقت این روش مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کند و خوردن غذا را دوباره راحت و لذت بخش خواهد کرد.

کاربرد ایمپلنت دندان

مزایا و معایب آن؛ دندانی نسبتاً طبیعی با فواید فراوان!

بدون شک برای اکثر بیماران مزایای این روش بیشتر از معایب آن است و دندان‌پزشکان به‌دلیل نتیجه رضایت بخش آن را بسیار توصیه می‌کنند. در موارد زیر با مزایا و معایب این روش جایگزین دندان از دست رفته می‌شوید تا بهتر بتوانید نیازهای بهداشت دهان و دندان خود را رفع کنید.

مزایا:

  • ایمپلنت دندان مادام‌العمر دوام دارد و هیچ مشکلی برای آن ایجاد نمی‌شود.
  • این روش سرمایه‌گذاری عالی در هزینه و زمان است و میزان موفقیت بسیار بالایی دارد.
  • دربرخی موارد ترمیم هایی که به آن متصل می‌شوند ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. اما در صورت رعایت مراقبت و نگهداری خوب خود ایمپلنت تا آخر عمر باقی می‌ماند.
  • مراقبت بعد از ایمپلنت‌های دندان بسیار آسان است. در حالی که دیگر روش‌های ترمیمی نیاز به نگهداری‌های مختلفی دارد. تنها با رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان می‌توان از این روش تا پایان عمر استفاده نمود.
  • ایمپلنت بخوبی از تحلیل استخوان در فک جلوگیری می‌کند وتاکنون هیچ گزینه درمانی جایگزین آن نشده است. همچنین ایمپلنت، برخلاف دیگر روش‌های ترمیمی از تحلیل استخوان و ضعیف‌تر شدن آن جلوگیری بخوبی جلوگیری می‌کند.

معایب:

در برخی موارد مضرات  این ابزار  بیشتر از مزایای آن است به‌خصوص اگر نگرانی‌های پزشکی وجود داشته باشد و شرایط جراحی دشوار شود. پس در صورت مواجه شدن با معایب زیر از این کار خودداری کنید.

  • گاهی اوقات ایمپلنت نیاز به روش‌های تکمیلی دارد. به‌عنوان مثال، گاهی اوقات دندان قبل از جراحی نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس دارد. این اقدامات هزینه کاشت را افزایش می‌دهد و باعث طولانی شدن روند فرآیند می‌شود.
  • کاشت ایمپلنت فرایندی تهاجمی‌تر نسبت به بریج یا پروتز دندان است. زیرا نیاز به جراحی دنداندارد و در برخی مواقع خطر عوارض عفونت افزایش می‌یابد.  
  • این روش نسبت به دیگر روش‌های جایگزینی گران‌تر است. زیرا درمان بالا و پایین لثه را پوشش می‌دهد و متأسفانه بیمه به‌ندرت تمام هزینه آن را پرداخت می‌کند.

مزایای ایمپلنت دندان

فرایند کاشت دندان

مراحل جراحی ایمپلنت دندان چگونه است؟ در صورتی که تمام شرایطی مناسب باشد، بعد از کشیدن دندان امکان کاشت وجود دارد. اما در بیشتر مواقع بیماران ترجیح می‌دهند فرآیند دریافت ایمپلنت در یک سال طول کشد. زیرا این روش دارای چندین مرحله است و باید قبل از شروع مرحله بعدی، بهبودی دوره قبل طی شود.

در این قسمت مراحلی که انتظار دارید برای جراحی  انجام شود شرح داده‌ایم:

  • اولین مرحله؛ معاینه: قبل از شروع فرآیند، دندانپزشک یک جلسه معاینه کامل برای بیمار در نظر می‌گیرد. یکی از اقدامات بزرگ در روز معاینه انجام تصویر برداری سه بعدی با استفاده از سی تی اسکن است. در صورت عدم نیاز می‌توان از اشعه ایکس دوبعدی نیز استفاده کرد تا سلامت دندان‌ها ارزیابی شود؛ به‌خصوص استخوان محل مورد نظر که قرار است از آن  پشتیبانی کند.
  • برداشتن دندان: دندان یا دندان‌هایی که قرار است با ایمپلنت دندان جایگزین شود، توسط جراح از دهان خارج می‌شوند.

دندان‌پزشکان متخصص در زمینه ایمپلنتولوژی تمام مراحل گفته شده را از ابتدا تا پایان به‌طور همزمان انجام می‌دهند.

  • پیوند استخوان: در صورت عدم حمایت استخوان فک از پایه ایمپلنت، دندان پزشک تصمیم به پیوند استخوان می‌گیرد. برای این کار از استخوان دیگر قسمت‌های بدن برداشته و به ناحیه مورد نظر فک اضافه می‌شود.
  • قرار دادن ایمپلنت: بعد از پایان دوره بهبودی، دندانپزشک استخوان فک را سوراخ می‌کند و ایمپلنت را در جای اصلی قرار می‌دهد. در این مرحله نیز نیاز است دوره بهبودی پس از قرارگیری طی شود. این روش همانند ریشه دندان طبیعی در استخوان قرار می‌گیرد و در مراحل بهبودی استخوان در اطراف ایمپلنت رشد می‌کند و پروتز متحرک موقت برای پوشاندن شکافی که در دندان اصلی ایجاد شده است، استفاده می‌شود.

نکته! اگر پیوند استخوان بسیار جزئی باشد هر دو مرحله گفته شده به‌طور همزمان قابل اجراست.

  • اضافه کردن اباتمنت: بعد از رشد کامل استخوان، قسمتی که تاج دندان را در جای خود نگه‌می‌دارد به ایمپلنت اضافه می‌شود و در ناحیه لثه و اطراف آن قرار می‌گیرد. سپس بعد از حدود ۴ الی ۶ هفته و طی کردن بهبودی کامل تاجر در جای خودش قرار می‌گیرد. تاج به‌صورت سفارشی ساخته و اندازه، رنگ و شکل آن مطابق با دیگر دندان‌ها طراحی می‌شود.

قیمت ایمپلنت دندان

هزینه ایمپلنت دندان به تعداد دندان‌های که قرار است با این روش پوشش داده شود بستگی دارد. همچنین اگر شرایط اجرای ایمپلنت دشوارتر باشد و برای رفع آنها باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. زیرا برخی افراد ممکن است به روش‌های اضافی مانند پیوند استخوان نیاز پیدا کند. اما برخی دیگر نیاز به چنین اقداماتی ندارد. بنابراین برای اطلاعات کافی نسبت به هزینه باید یک جلسه مشاوره با جراح دندانپزشک داشته باشید.  

قیمت ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت

اگرچه جراحی ایمپلنت با درصد موفقیت بسیار بالایی انجام می‌شود. اما برای تمام افراد مناسب نیست. زیرا احتمال ایجاد عوارض طولانی مدت را دارد. در موارد زیر با عوارض احتمالی رایج آن آشنا می‌شوید:

بروز عفونت دندان: یکی از عوامل تاثیرگذار در جراحی ایمپلنت، عفونت دندان است که برای پیشگیری از آن باید مراقبت‌های لازم انجام شود. کسانی که از توصیه‌های جراح دندان بخوبی پیروی می‌کنند خطر عفونت را بسیار کاهش می‌دهند.

عقب نشینی لثه: در برخی موارد لثه اطراف ایمپلنت شروع به عقب نشینی می‌کند. این عارضه ممکن است منجر به التهاب و درد شود که هنگام مواجه شدن با آن باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید.

از دست دادن ایمپلنت: گاهی اوقات پیچ  با استخوان دندان بخوبی ترکیب نمی‌شود و جراح مجبور می‌شود آن را از دندان خارج کند.

آسیبدیدگی عصبی: اگر کاشت دندان نزدیک عصب باشد، احتمال آسیب‌دیدگی عصبی یا بافت وجود دارد. این عارضه باعث بی حسی طولانی مدت، سوزن سوزن شدن یا درد بیش از حد می‌شود که برای رفع آن باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کرد.

ترک خوردن یا لق شدن:  این روش مانند دندان طبیعی بر اثر فشار و یا ضربه بیش از حد دچار ترک یا لق شدن می‌شود. پس هنگام خواب نباید دندان قروچه اتفاق بیفتد و افرادی که مستعد این رفتار هستند باید از پوشش محافظ دندان برای پیشگیری از آسیب‌دیدگی ایمپلنت استفاده کنند.

خرید تجهیزات دندانپزشکی؛ دنتی دنتال فرصتی بی نظیر برای دندانپزشکان 

ایمپلنت دندان زمانی می‌تواند به‌عنوان بهترین ابزار دندانپزشکی عمل کند که با کمک بهترین تجهیزات دندانپزشکی به اجرا درآید. خرید تجهیزات دندانپزشکی اورجینال برای هر دندانپزشکی اهمیت فراوانی دارد؛ مخصوصاً اگر دندانپزشکی که تصمیم داشته باشد بهترین خدمات را ارائه دهد.

این روزها تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز ایمپلنت و دیگر اقدامات دندانپزشکی توسط مجموعه‌های مختلف به فروش می‌رسد. اما فروشگاهی معتبر است که اطمینان کافی نسبت به اورجینال بودن محصولات خود ارائه دهد و بهترین شرایط خرید را برای مخاطبین خود فراهم کند. یکی از بهترین فروشگاه‌ها در این زمینه فروشگاه  دنتی دنتال است که محصولات و ابزارهای دندانپزشکی کاملاً اورجینال ارائه می‌دهد و برای کسب اطمینان کامل برای فروش تمام ابزار و تجهیزات ۷ روز ضمانت برگشت در نظر گرفته است. پس چه فرصتی از این بهتر؟ با خیال راحت خرید کنید!