کامپوزیت دندان راهی است برای داشتن لبخندی زیباتر. این لبخند زیبا برای بسیاری از بیماران با هزینه های بسیار بالا همراه است. اگر چه خود کامپوزیت، اگر به روش درست و با مواد سالم روی دندان بیمار قرار گیرد، هیچ آسیبی برای دندان نخواهد داشت. اما متاسفانه نبود آسیب وابسته به فاکتورهای زیادی است. در این مقاله قصد داریم درباره کامپوزیت، مراحل آن، کاربردها و تاثیر دندانپزشک بر روی آن صحبت کنیم.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یکی از پرتقاضاترین خدمات دندانپشکی به‌خصوص در حوزه‌ی زیبایی بوده که به خاطر مقرون‌به‌صرفه و سریع‌بودن طرفداران زیادی در این زمینه دارد. در این روش از متریال‌های خاصی استفاده می‌شود. این متریال ترکیبی از مواد پلاستیکی، شیشه‌ای و رزین است که می‌تواند به‌راحتی فرم بگیرد و رنگ شود. علاوه بر این، قراردادن این روکش‌ها بر روی دندان به نسبت آسان و سریع است. این ویژگی‌ها، کامپوزیت را به یک گزینه مناسب برای ترمیم مشکلات جزئی دندان مانند شکستگی، پرکردن حفره دندان، برطرف‌کردن لکه و زردی، رفع کجی و نامرتبی دندان و فاصله‌ی بین دندان‌ها تبدیل خواهد کرد. در روش کامپوزیت در واقع دندانپزشک یک دندان جدید از متریال خام برای شما آماده می‌کند. به این خاطر دقت، مهارت و ظرافت کار دندانپزشک تأثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی کار دندان شما دارد، پس باید در انتخاب دندانپزشک خود برای انجام کامپوزیت دقت زیادی داشته باشید.

کامپوزیت دندان چیست؟

کاربرد کامپوزیت دندان

می‌توان گفت اصلی‌ترین کاربرد کامپوزیت ترمیم دندان است. حفره‌های دندانی یکی از مشکلات بسیار رایج در دندان‌های انسان هستند. حفره‌های کوچکی  که در اثر پوسیدگی دندان به دلایل مختلف روی سطوح دندانی ایجادشده و ظاهر دندان‌ها را زشت و نامرتب خواهد کرد.. این پوسیدگی‌های دندانی به دنبال تولید اسید توسط پلاک‌ها و باکتری‌های دهان ایجاد خواهند شد و مینای دندان را فرسایش می‌دهند. یکی از کاربردهای کامپوزیت دندان، برای پرکردن همین حفره‌های دندانی بوده و مواد کامپوزیتی به‌راحتی می‌توانند وارد این حفره‌ها شوند و آنها را به‌خوبی پر کنند. دیگر کاربرد کامپوزیت به‌منظور زیبایی لبخند و بهبود ظاهر دندان‌های انسان است.برای ترمیم دندان‌های شکسته یا دندان‌هایی که عاج آنها دچار سایش‌شده‌اند، از کامپوزیت‌ها استفاده می‌شود. کامپوزیت دندان‌شکسته یا  دندان فاصله‌دار تنها برای اهداف زیبایی ظاهری صورت نیست بلکه این تکنیک جزئی از روش‌های درمانی نیز است که از آن برای درمان دندان‌درد و رفع مشکلات دهان و فک هم استفاده می‌شود. کاربرد مهم دیگر کامپوزیت حفظ دوام و سلامت دندان‌ها است تا مانع پوسیدگی‌های احتمالی بعدی آن‌ها شود. کامپوزیت برای سفید کردن دندان و از بین بردن کجی دندان نیز استفاده می‌شود. استفاده از آن در دندان نیش، دندان خرگوشی و دندان جلو از جمله پرکاربردترین‌ها است.

 

معرفی انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت ها از نظر ساختار دارای تفاوت هایی هستند و به همین دلیل است که کیفیت آن ها نیز با هم تفاوت دارد و دندانپزشکان نیز با توجه به نیاز مشتری خود این کامپوزیت‌ها را انتخاب می‌کنند. جنس کامپوزیت ها معمولا از شیشه یا سرامیک درست می‌شود. مواد تشکیل دهنده کامپوزیت‌ دندان شیشه ای از دی اکسید سیلیکون، سیلیس بلورین،  شیشه لیتیوم/ باریم- آلمینیوم و بوروسیلیکات شیشه ای مانند روی/ استرانسیم/ لیتیوم ساخته شده است. همچنین رزین های سرامیکی  از اکسید زیرکونیوم ساخته شده اند.

انواع کامپوزیت دندان

دسته‌بندی کامپوزیت دندان

  • کامپوزیت‌های ماکرو فیلد:

اندازه ذرات آن ها از ۵ تا ۱۰ میکرومتر متغیر است. مقاومت مکانیکی آن‌ها خوب بوده اما در برابر سایش مقاومت خوبی ندارند.

  • کامپوزیت‌های میکرو فیلد:

این نوع از سیلیس کلوئیدی با ذراتی به اندازه ۰.۴ میکرومتر ساخته شده‌اند. کار با این نوع از کامپوزیت ها بسیار ساده تر است با این حال وزن آن‌ها کمتر از ماکرو فیلدها بوده در نتیجه مقاومت مکانیکی آن ها کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین در جایی که باید فشار را تحمل کنند، از آن‌ها استفاده نخواهد شد.

  • کامپوزیت‌های هایبریدی:

این کامپوزیت‌ دندان ترکیبی از کامپوزیت‌های میکروفیلد و ماکروفیلد می‌باشد. انبساط حرارتی در این نوع از کامپوزیت ها بسیار خوب و مناسب است و به همین دلیل در برابر ساییدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.

  • کامپوزیت‌های نانوفیلد:

اندازه ذرات این کامپوزیت ۲۰ تا ۷۰ نانومتر می‌باشد. ذرات نانو از واحدهای نانو تشکیل شده و به عنوان واحد کل عمل می‌کنند. آن ها دارای مقاومت مکانیکی بالا بوده در نتیجه در برابر ساییدگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان خواهند داد. نکته قابل توجه در رابطه با آن ها این است که به راحتی صیقل می‌خورند.

  • کامپوزیت‌های بولک:

از ذرات سیلیس و زیرکونیای غیر تجمعی تشکیل شده اند. این مواد در برابر سایش مقاومت کمی داشته اما زمانی که به عنوان مواد پرکننده دندان مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند این اطمینان را به شما بدهند که ذرات غذا هرگز بین دندان های شما باقی نخواهد ماند.

 

دسته بندی  بر اساس ویژگی های مصرفی

کامپوزیت ها را می توان به سه دسته مختلف از نظر کاربرد آن‌ها تقسیم کرد:

جهانی: طرفداران بسیار زیادی در بین عموم داشته و قدیمی ترین نوع کامپوزیت رزین می‌باشد.

مایع: برای ترمیم های بسیار کوچک  و ریز مورد استفاده قرار می گیرند.

کامپوزیت دندان بسته بندی شده: ماده سفت تر و چسبناک تری داشته و برای دندان های خلفی استفاده می‌شود.

تولید کنندگان با تغییر دادن مواد تشکیل دهنده کامپوزیت ها، ویژگی آن ها را هم تغییر می دهند. به طور کلی مواد سخت تر (نوع بسته بندی شده) محتوای پرکننده بهتری بوده در حالی که کامپوزیت های مایع قابلیت پرکنندگی کمتری خواهند داشت.

طول عمر کامپوزیت دندان

 

طول عمر کامپوزیت دندان جه قدر است؟

طول عمر این ماده بستگی به شما دارد. باید پیش از انجام این روش بدانید که سفید ماندن دندان هایتان بسته به روش‌های مراقبتی شما دارد. اگر فردی هستید که بهداشت و سلامت دهان و دندان ‌هایتان مهم نیست، پیشنهاد می کنیم که اصلا به سراغ کامپوزیت نروید. چرا که کامپوزیت، حساس تر از دندان های اصلی می‌باشد. طول عمر کامپوزیت دندان در حالت عادی بین چهار الی پنج سال است. اما اگر مصرف چای و قهوه را نمی‌توانید کم کنید، خوراکی‌های سفت می خورید، و یا در روز از نخ دندان استفاده نمی‌کنید، عمر کامپوزیت هایتان به مرور کم خواهد شد. حتی ممکن است خیلی زود لکه‌های ناشی از نوشیدنی های رنگی بر روی دندان هایتان نیز ظاهر شود. البته خبر خوب این است که کامپوزیت ها قابل پالیش نیز هستند. کامپوزیت با پروسه پالیش به مقدار زیادی به رنگ اولیه خود برمیگردد. اگر چه روش کار دندانپزشک و مواد مصرفی کامپوزیت بر روی طول عمر آن تاثیرگذار می‌باشد، اما بیش از آن مراقبت های شماست که می‌تواند زیبایی دندان هایتان را تضمین کند.

 

چه کسانی به کامپوزیت دندان احتیاج دارند؟

کامپوزیت راهی است برای اینکه دندان ها و لبخند زیباتر داشته باشید. این زیبایی با رفع نقض دندان هایتان همراه می‌باشد. مثلا کجی جزیی دندان، یا فاصله های بین دندانی با کامپوزیت قابل درمان می‌باشد. اما کامپوزیت نمی‌تواند مشکلات حاد را هم پوشش دهد. اگر شما دندان های سالمی دارید و متخصص اجازه کامپوزیت را به شما داده است، می‌توانید اقدام کنید. اما چه عواملی ممکن است باعث شود شما کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت دندان نباشید؟

 

  • دندان های برجسته

اگرچه کامپوزیت لایه نازکی می‌باشد، اما می‌تواند باعث شود دندان هایتان کمی جلوتر بیاید. فرم برجسته دندانها در چنین حالتی بیشتر می‌شود. به همین دلیل پزشک دندان و شرایط فکی شما را پیش از انجام کامپوزیت بررسی خواهد کرد. اگر دندان‌هایتان کمی جلوست شما برای انجام کامپوزیت کاندیدای خوبی نیستید.

 

  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

همانطور که در بالا ذکر کردیم مراقبت های بعد از کامپوزیت بسیار مهم است. چرا که دندان های کامپوزیت شده، زودتر از دندان‌های معمولی رنگ به خود می‌گیرد. همچنین خوردن خوراکی های سفت بعد از کامپوزیت دندان اصلا پیشنهاد نمی‌شود. بنابراین بهتر است با خودتان صادق باشید. آیا می توانید یک رسیدگی مستمر و همیشگی برای دندان‌هایتان داشته باشید؟ چرا که تنها در این صورت است که شما شخص مناسبی برای کامپوزیت خواهید بود.

 

  • نامنظمی بیش از حد دندان ها

همانطور که گفتیم کامپوزیت می تواند نامرتبی جزیی دندان ها را درست کند. همچنین اگر بین دندان هایتان کمی فاصله باشد، این ماده فاصله را به شکلی طبیعی جبران خواهد کرد. اما اگر وضعیت دندان‌هایتان به گونه ای است که نیاز به ارتودنسی داشته باشد، ابتدا باید درمان روی آن‌ها انجام دهید. در واقع نامنظمی های بیش از حد دندانی با کامپوزیت قابل درمان نخواهد بود.

قیمت کامپوزیت دندان

قیمت کامپوزیت دندان

هزینه کامپوزیت، همیشه یکی از بحث های چالش برانگیزی است که شامل قیمت های متفاوتی نیز می شود. اگرچه قیمت بالا همیشه نشانه کیفیت مناسب نیست، اما می‌توانید مطمئن باشید که قیمت های پایین نیز، نشانی از بی کیفیتی آن است. اگرچه استثنا هم وجود دارد! دندانپزشک متخصص، می‌تواند کیفیت کار و سلامت دندان ها و لثه تان را تضمین کند. هزینه سفید کردن دندان با کامپوزیت  توسط متخصص نسبت به پزشک عمومی بیشتر است. پیشنهاد می‌کنیم که حتما نمونه کارهای پزشک را دیده و از اعتبار مطب مطمئن شوید. عوارض لمینت کامپوزیتی در صورتی که پزشک خوبی را برای دندان‌هایتان انتخاب نکرده باشید، بسیار زیاد است. بو گرفتن دهان و التهاب لثه بعد از کامپوزیت دندان یکی از عوارض شایع آن است. در صورتی که کامپوزیت‌ها به صورت اصولی و علمی و دقیق انجام نشوند، می‌توانند باعث بو گرفتن دهان و التهاب لثه شما شوند.

 

خرید مواد کامپوزیت دندان از فروشگاه آنلاین دنتی دنتال

تغییر فرم و رنگ کردن دندان‌ها یکی از حساس ترین اقدامات دندانپزشکی است که به مواد کامپوزیت دندان با کیفیت احتیاج دارد و تهیه آن قبل از شروع درمان ضروری بوده و بدون آن درمان امکان‌پذیر نخواهد بود. دندانپزشکان حرفه‌ای در زمینه کامپوزیت تمام تلاش خود را برای تهیه ابزار و مواد به کار می‌گیرند که بهترین خدمات را به بیمار ارائه دهند. برای رسیدن به چنین هدفی انتخاب فروشگاه معتبر و مطمئن بسیار اهمیت دارد؛ فروشگاهی که کیفیت مواد و ابزارهای دندانپزشکی را تضمین کرده و بهترین شرایط را برای خرید مخاطبین فراهم کند. میان فروشگاه‌های مختلف که در سراسر کشور وجود دارد، فروشگاه تجهیزات دندانپزشکی دنتی دنتال یکی از با تجربه‌ترین و حرفه‌ای‌ترین فروشگاه ها در زمینه دندانپزشکی بوده که از بهترین برندهای مطرح  استفاده می‌کند و رضایت کامل مخاطبین را به‌دست آورده است. برای خرید مواد دندانپزشکی با قیمت مناسب به این فروشگاه آنلاین مراجعه کنید.