چه زمانی برای ترمیم کامپوزیت مناسب است؟

 اگر با گذشت زمان از ظاهر دندان‌ های خود راضی نبوده و کامپوزیت شما دچار ساییدگی یا شکستی شده باشد، حتما باید برای ترمیم کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه کنید. گاهی تغییر رنگ این ماده به معنای از بین رفتن پیوند بین رزین و مینای دندان است. با مراجعه مرتب به دندانپزشکی می‌ توانید احتمال آسیب دندان‌‌هایتان را کاهش داده و در صورت نیاز روی آن‌ها ترمیم انجام دهید. دقت داشته باشید که بلافاصله پس از شکستن یا ترک خوردن این ماده باید آن را ترمیم کنید. اگر به این مسئله توجه نکنید ذرات غذا و باکتری‌ ها در محل ترک یا شکستگی تجمع می‌یابند. معمولا انواع کامپوزیت بعد از ۵ تا ۷ سال به ترمیم احتیاج دارند.

مراحل ترمیم کامپوزیت

طول عمر و دوام این ماده در صورت مراقبت صحیح از آن‌ها بین ۵ تا ۷ سال است. بعد از گذشت این مدت برخی از آن‌ها ترک خورده یا می‌شکنند. در چنین شرایطی دندان‌ های شما نیاز به ترمیم کامپوزیت دارد. دقت داشته باشید که در مراحل ترمیم دندان‌های شکسته هیچ دردی احساس نخواهید کرد، زیرا دندانپزشک از ماده سر کننده برای شما استفاده خواهد کرد. این را هم در نظر داشته باشید که مراحل ترمیم در کوتاه‌‌‌‌‌‌‌ ترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت. در ادامه با مراحل ترمیم آشنا خواهید شد:

  • انتخاب رنگ کامپوزیت

 در رنگ‌های متنوع و به‌صورت ترمیمی و پروتز در بازار است که باید برای ترمیم، نوع مناسب دندان انتخاب شود.

چه زمانی برای ترمیم کامپوزیت مناسب است؟

  •  انتخاب سایه کامپوزیت برای ترمیم دندان

دندانپزشک از راهنمای رنگ های آن استفاده می کند تا متوجه شود کدام رنگ با قسمتی از دندان بیمار که روی آن کار می کند بیشتر شبیه است. آن‌ها به سادگی هر قطعه از رنگ نمونه را در کنار دندان بیمار نگه می دارند و رنگ و سطح شفافیت آن را با یک‌ دیگر مقایسه می کنند. ممکن است یک کامپوزیت جداگانه برای بخش هایی از دندان که نیاز به ترمیم دارند، انتخاب کنند.

  • تمیز کردن دندان

پیوند قوی بین کامپوزیت و سطح دندان فقط با تمیز بودن آن امکان پذیر است. دندانپزشک، سطح دندان را صیقل داده تا مواد باقی مانده انباشته شده (پلاک دندان، تارتار و …) را پاک کند و بعد به ترمیم کامپوزیت می‌پردازد.

  •  آماده سازی دندان

شکل دهی دندان برای هر ترمیم متفاوت است. در بعضی از کاربردهای زیبایی مانند: بستن شکاف دندان، ترمیم براده ها، روکش کردن سطح جلوی دندان، ممکن است نیازی به کوتاه کردن دندان نداشته باشد. ترمیم کامپوزیت به مینای دندان می‌چسبد زیرا سطح در دسترس آن می‌باشد. میزان سوراخ‌کاری مورد نیاز ترمیم ممکن است گسترده باشد. این مورد عادی است چرا که در این نوع ترمیم مینای دندان و لایه های عاج دندان درگیر می شوند.

مراحل کامپوزیت دندان

  • استفاده از باندینگ و کامپوزیت

 دندانپزشک با استفاده از ابزار دندانپزشکی ، “عامل باندینگ”  را روی دندان به صورت یکنواخت پخش خواهد کرد. در آخر عامل باندینگ به صورت یک لایه نازک و یک‌نواخت روی کل سطح دندان پخش شده است.

  • اصلاح و شکل دادن به کامپوزیت 

 دندانپزشک معمولا ترمیم کامپوزیت را حجیم تر آماده می کند تا با ابزارهای مخصوص خود آن را شبیه به دندان بیمار برش دهد. در مرحله بعد از طریق شکل دهی و صیقل دادن به آن، شکل مناسب را طراحی کرده تا کاملا سطح دندان و بخش های آسیب دیده دندان پوشانده شود و توسط پولیش؛ سطح بسیار صاف و براقی روی دندان درست شود.

  • استفاده از عمل تثبیت کننده کامپوزیت

زمانی که عامل باندینگ روی سطح دندان اعمال شد، دندانپزشک از اشعه نور مخصوصی برای تثبیت مواد روی دندان شما استفاده می کند. این نور به رنگ آبی است. این ماده یک کاتالیزور را در عامل پیوند فعال می کند که باعث سخت شدن این ماده می‌شود. حدود ۱۰ تا ۲۰ ثانیه این نوردهی طول خواهد کشید.

  • مرحله نهایی نحوه ترمیم کامپوزیت

اکنون که پیوند اولیه با سطح دندان ایجاد شده است، لایه‌های متوالی کامپوزیت دندان اضافه شده تا حجم و شکل مورد نیاز ترمیم به آن توسط دندانپزشک داده شود. همانطور که هر یک اضافه شده و تنظیم می شود، یک پیوند شیمیایی با لایه عامل پیوند که از قبل قرار داده شده ایجاد خواهد کرد. دندانپزشک این ماده را در بخش‌های کوچک اعمال می‌کند و هر کدام را در جای مناسب خود قرار می‌دهد، تا آن قسمت از ترمیم کامپوزیت که در حال حاضر ساخته است، شکل مورد نیاز خود را پیدا کند.

مشکلات عدم ترمیم کامپوزیت دندان شکسته 

مشکلات عدم ترمیم کامپوزیت دندان شکسته 

شاید برای شما هم سوال باشد که آیا ترمیم دندان شکسته با این ماده امکان‌ پذیر می‌باشد؟ در پاسخ باید بگوییم که بله، یکی از رایج‌ ترین و به‌روزترین روش‌‌‌‌های زیبایی برای اصلاح دندان‌ های شکسته، نصب این ماه است.طبق آمار‌‌‌های موجود حدود ۸۱% افراد بعد از مشاهده عکس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های قبل و بعد این عمل و کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ترمیم کامپوزیت دندان ترجیح می‌ دهند طرح لبخند خود را با آن اصلاح کنند.

اگر به موقع کامپوزیت شکسته را درمان نکنید، امکان دارد شکستگی به ریشه دندان شما برسد که در این مواقع باید روت کانال انجام شود. دقت کنید که بعد از انجام روت کانال امکان ترمیم کامپوزیت وجود نخواهد داشت. در چنین شرایطی باید از تاج دندان مصنوعی استفاده کنید. به صورت کلی تاج دندان مصنوعی عمر مفید و بالایی دارد و رنگ آن مطابق با رنگ سایر این مواد انتخاب خواهد شد. البته همانطور که این ماده بسیار مناسب است و کارایی دارد، اما دارای عوارضی نیز می‌باشد که می‌توانید در مقاله عوارض کامپوزیت آن‌ را مطالعه کنید.

مزایای ترمیم دندان شکسته با کامپوزیت 

ترمیم دندان شکسته با این ماده دارای ویژگی‌ هایی برای بیماران است. از جمله این ویژگی‌ها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشاهده سریع نتایج

یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های ترمیم کامپوزیت امکان انجام این عمل در یک جلسه و یا حتی یک ساعت است. دقت داشته باشید که این عمل نیاز به تزریق هیچ گونه داروی بی حسی نخواهد داشت. پس بیمار پس از اتمام کار می تواند مطب را ترک نماید.

ترمیم دندان شکسته با کامپوزیت 

  • کم تهاجمی بودن

از دیگر مزایای این ماده می‌ توان به کم تهاجمی بودن آن اشاره کرد. یعنی در طی این پروسه نیازی به تراش دندان نیست و هیچ گونه آسیب به دندان طبیعی وارد نمی‌ شود. بنابر این بیمار می‌ تواند بدون احساس درد و ناراحتی دندان شکسته خود را کامپوزیت کند.

  • ظاهر طبیعی

توجه داشته باشید که این ماده از ترکیب نوعی پلاستیک با فیلر و رنگی مطابق با دندان‌ های بیمار درست شده است. سپس این مواد توسط دندانپزشک روی دندان قرار گرفته و فرم دهی خواهند شد. بعد از تمام شدن کار و ترمیم کامپوزیت، ظاهر آن با دندان‌ های طبیعی شما هیچ فرقی نخواهد داشت.

  • کم هزینه بودن

یکی از مهم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ترین مزایای این ماده قیمت مناسب آن در مقایسه با لمینت‌های سرامیکی است. البته دوام و طول عمر آن‌ها تقریبا نصف لمینت است ولی برای ترمیم یک یا دو دندان شکسته می‌ تواند گزینه خوبی باشد. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین دنتی دنتال به خرید کامپوزیت بپردازید.