کامپوزیت دندان نوعی درمان ترمیمی و زیبایی در دنیای دندانپزشکی است که کاربردهای متعددی نیز دارد. این ماده برای پر کردن پوسیدگی‌های دندانی، سفید کردن آن‌ها و اصلاح عیوب و مشکلات دندان استفاده می‌شود. کاربرد این ماده مانند لمینت زیبایی است با این تفاوت که نیازی به قالب گیری و ساخت ترمیم نبوده و محلول رزین به دندان مالیده می‌شود و شکل دندان را خواهد گرفت و سپس با تابیدن نور مخصوصی سخت خواهد شد. همان‌طور که این ماده دارای مزایایی برای کاربران است اما عوارض کامپوزیت بر کسی پوشیده نیست که ما در این مقاله به آن می‌پردازیم.

 

عوارض کامپوزیت

 

عوارض کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان شامل افزایش حساسیت در دندان‌ها و مشکل در تنظیم دندان‌های جدید است که باعث تغییر در اندازه و شکل دندان های کار شده می شود. هر دوی این عوارض معمولا به‌صورت موقتی می‌باشد. به دلیل این‌که این ماده کاملا طبیعی برای دندان ها نیست، بازرسی کردن آن‌ها از نزدیک ممکن است تغییرات جزئی در رنگ دندان‌ها را به شما نشان دهد. برای خواندن این که  کامپوزیت چیست می‌توانید به فروشگاه آنلاین دنتی دنتال مراجعه کنید.در زمان‌هایی که برای قرار دادن این ماده تراشیدن مینای دندان لازم باشد بدون عارضه نمی‌باشد. در صورت مراقبت نادرست در این مورد ممکن است تراشیدن دندان به پوسیدگی دندان تبدیل شود. این روش یک روش زیبایی است که نیاز به ماهر بودن دندانپزشک دارد؛ چرا که مواد ترمیمی و پروتز کامپوزیت مانند روکش‌های لمینت در آزمایشگاه ساخته نشده و ساختن آن‌ها روی دندان بیمار و توسط شخص دندانپزشک انجام می شود بنابراین هنر، مهارت بالا و تجربه ی زیاد دندانپزشک در این روش بسیار مهم می‌باشد. کار کردن با این مواد کمی دشوار بوده و عدم تجربه و مهارت دندانپزشک ، نارضایتی بیمار را به‌وجود می‌آورد. این روش ممکن است باعث تورم لثه شود. در صورت بروز التهاب لثه باید هرچه سریع‌تر به متخصص دندانپزشک مراجعه کنید تا اقدام درمانی مناسب و زودهنگام برای شما صورت گیرد.

 

آیا انجام کامپوزیت به دندان‌ها آسیب مى‌رساند؟

 

آیا انجام کامپوزیت به دندان‌ها آسیب مى‌رساند ؟

مثل هر کار درمانى – زیبایى دیگر پاسخ به سوال بالا انتخاب طرح درست درمان و اجراى دقیق آن عمل می‌باشد؛ به‌صورت کلی خیلى از موارد و مشکلات قابل اصلاح با کامپوزیت نیست و اگر در چنین مواردى این موارد انجام شود باعث بروز مشکلات براى بیمار مى شود، به‌عنوان مثال بعضى از نامرتبى دندان‌ها مستلزم انجام درمان ارتودنسی بوده و با این ماده قابل اصلاح نمی‌یاشد. نکته دیگر هم بحث اجراى دقیق و درستی درمان است، به این معنا که اگر فردى این عمل را انجام دهد ولى کار درمانى دندانپزشک بى کیفیت باشد، باز هم دچار مشکلات متعدد و عوارض کامپوزیت می‌شود. این ماده و ترمیم کامپوزیت انواع مختلفی دارد که جنس، رنگ و میزان محکمی آن‌ها با هم متفاوت است. انتخاب بهترین نوع در انواع کامپوزیت در کنار یک دندانپزشک با استعداد و متخصص می‌تواند موفقیت این عمل را تضمین کند.

عوارض کامپوزیت دندان نسبت به لمینت

  • به اندازه روکش‌های لمینت سرامیکی قوی نیستند.
  • از عوارض کامپوزیت می‌توان به ماندگاری آن کمتر از طول عمر لمینت نیز اشاره کرد.
  •  تعویض و تعمیر این ماده نسبت به لمینت آسان‌تر است.
  • مقاومت این مواد در برابر لکه گیری کمتر از لمینت است.

تصمیم شما برای انتخاب این ماده و لمینت به موارد زیادی بستگی دارد ، مانند وضعیت فعلی دندان‌های شما و  میزان بودجه شما! اگر قصد اصلاح لبخند خود را دارید ، بهترین کار برای بحث در مورد انتخاب بین این دو مشورت با دندانپزشک متخصص است.

 

smiling young woman

 

دلایل حساسیت دندان بعد از کامپوزیت

دلایل زیاد و متعددی وجود دارد که باعث بروز حساسیت دندان‌ها می‌شود که بعضی از این مشکلات به تعویض یا ترمیم کامپوزیت ختم خواهد شد. دلایل مهمی که باعث حساسیت دندان‌ها پس از این عمل می‌شود عبارتند از:

  • پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت

حتی با وجود انجام این عمل این امکان وجود دارد که دندان دچار آسیب و پوسیدگی شود و ممکن است این پوسیدگی در لبه اتصال روکش کامپوزیت با دندان ایجاد شود. اگر این پوسیدگی زیر روکش منتشر شده باشد و به دندان هم نفوذ کرده باشد، باعث التهاب و حساسیت آن خواهد شد. در صورتی که این پوسیدگی به اعصاب نفوذ کرده باشد به عصب کشی برای رفع درد و حساسیت دندان احتیاج است. در بعضی موارد برای کم کردن هزینه به جای تعویض این ماده، می‌توان عصب کشی را با ایجاد یک سوراخ روی روکش انجام داد.

  • عدم مراقبت از دندان ها

بعضی از بیماران با اینکه به آن‌ها توصیه می‌شود که تا چند روز بعد از استفاده از  انواع کامپوزیت از خوردن غذاهای سفت و چسبناک به دندان جلوگیری کنند و بیشتر از این ماده مراقبت کنند، اما گوش نداده و در انجام توصیه های دندانپزشک سهل انگاری می‌کنند که باعث عوارض کامپوزیت بعد از این عمل می‌شود. در نتیجه با خوردن غذاهای سفت به این مواد آسیب می‌زنند. بنابر این امر باعث ایجاد حساسیت در دندان‌ها شده که با احساس درد و ناراحتی برای فرد همراه است.

  • آسیب دیدگی لثه

ساییدگی روی دندان‌ها ناشی از کاهش پلاک ها، مسواک و استفاده بیش از اندازه از نخ دندان و همچنین رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان بعد از انجام این عمل می تواند به حساسیت و آسیب دیدگی لثه منجر شود. با افزایش سن لثه‌ها، بیشتر پس روی داشته و همین اتفاق باعث می شود که حساسیت دندان ها  افزایش پیدا کند.

 

علائم حساسیت دندان ها

 

علائم حساسیت دندان ها بعد کامپوزیت

در صورتی که حساسیت دندان‌های شما بهبود نیافت یا شدیدتر شد ممکن است این عوارض کامپوزیت نشان دهنده یکی از مشکلات عنوان شده ذیل باشد:

  • درد ارجاعی

گاهی اوقات حساسیت دندان مربوط به دندان‌های دیگری است ولی شما درد آن را در یک دندان دیگر احساس می کنید. به این نوع درد، درد ارجاعی گفته می‌گویند. در صورت روکش دندان مورد نظر اگر دندان دیگری دچار تحریک شده یا آسیب دیده باشد ممکن است که درد آن را برای دندانی که روکش شده است احساس کنید.

  • احساس درد هنگام خوردن غذا های سرد

زمانی که دندان خود را روکش می‌کنید در روز های اول این عمل ممکن است دندان شما نسبت به غذا های سرد یا گرم حساسیت نشان دهد به خصوص در نزدیکی لثه‌های شما. این اتفاق زمانی رخ می دهد که مینای دندان هنگام انجام  کامپوزیت، تراشیده شده و لایه عاج آن بیرون زده باشد. در این مواقع زمانی که شما غذای سرد یا داغ می خورید درد زیادی در لثه های خود حس می‌کنید که این موضوع از عوارض کامپوزیت حساب می‌شود.

 

کاهش عوارض کامپوزیت

 

کاهش عوارض کامپوزیت

برای برطرف کردن عوارض کامپوزیت مانند:شکستگی، پوسیدگی دندان‌ها و تورم و کبودی لثه ها باید با دندانپزشک متخصص مشورت کنید. ممکن است که پزشک روش هایی از جمله: فلوراید درمانی، استفاده از خمیر دندان مخصوص دندان های حساس یا دهانشویه را به شما توصیه کند. در هر صورت باید در ابتدا وضعیت دهان و دندان شما توسط دندانپزشک بررسی شده تا عامل حساسیت دندان مشخص شود. عده ای از کاربران که این عمل را انجام داده‌اند به بوی بد دهان اعتراض دارند باید گفت با بهداشت صحیح دهان و دندان و استفاده از مسواک و دهانشویه می‌توانند از این بوی بد جلوگیری کنند.

خرید مواد ترمیمی و کامپوزیت از فروشگاه آنلاین دنتی دنتال

عمر کامپوزیت  یکی از حساس ترین اقدامات دندانپزشکی می‌باشد که به مواد با کیفیت احتیاج داشته و خرید کامپوزیت قبل از شروع درمان توسط دندانپزشک حتمی و ضروری است و بدون آن درمان دندان پوسیده امکان‌پذیر نخواهد بود و ممکن است بد بودن این ماده باعث عوارض کامپوزیت بعد از این عمل شود. دندانپزشک ماهر تمام تلاش خود را برای تهیه ابزار و مواد به کار گرفته تا بهترین خدمت را به بیماری که به او مراجعه می‌کند ارائه دهد. برای رسیدن به چنین هدفی انتخاب فروشگاه معتبر ،مطمئن و مناسب حائز اهمیت است؛ فروشگاهی که کیفیت مواد و ابزارهای دندانپزشکی را برای شما تضمین کند. میان فروشگاه‌های آنلاین مختلفی که در سراسر کشور است، فروشگاه تجهیزات دندانپزشکی دنتی دنتال یکی از با تجربه‌ترین و ماهرترین فروشگاه ها در این زمینه است که از بهترین برندهای مطرح  استفاده می‌کند تا رضایت کامل مخاطبین خود را به‌دست آورد. برای خرید ابزار و تجهیزات دندانپزشکی با قیمت مناسب می‌توانید به این فروشگاه مراجعه کنید.